For mange danskere, er det at drikke vin noget der sker med ugentlig frekvens. Derfor bliver der også langet en del vin over diskene i danske supermarkeder og vinhandlere. De fleste går i deres lokale supermarked eller lokale dagligvarebutik og køber deres vi, hvor i gamle dage det var specielle vinhandlere, der havde salget af vine. Nogle enkelte af disse vinhandlere findes i dag stadig, i små og hyggelige lokaler rundt omkring i Danmark, men for det meste er de blevet udkonkurreret af store dagligvarebutikker.
Internettet bringer specialforretningerne tilbage!
Internettet og handel derpå bringer pludselig de gamle specialhandlere tilbage, i mange forskellige brancher. Her kan man nu tilbyde bedre priser, grundet mindre omkostninger til lokaler, lønninger og lignende og være kæderne overlegne på viden og service. Derfor er der også mange der er vendt tilbage til at købe mange ting, herunder også vin på internettet.
Hos specialforretningerne får man tit og ofte en del bedre rådgivning om de vine man vælger. Mange har oprettet et mindre vinunivers, hvor man sammen med salg af vine bygger sin forretning op omkring vin og mad i sammenspil, hvor man på den måde prøver at sælge en god oplevelse sammen med vinen.
Favoritvine
Vine bliver ofte produceret i en række af de samme lande altid, da de har vist sig at være bedst til denne type af vin. Om det er hvidvin eller rødvin er der altid nogle lande der går igen, hvor man nærmest er sikret at det er en kvalitets vin man har fået fat i.
En personlig topliste af rødvine kunne se ud således:
Orciaverde Sangiovese 2012
Denne rødvin der kun produceres i ca. 30000 oplag om året, er en rigtig sjælden vin, om end den ikke er specielt dyr af denne grund. Det italienske område Toscana er ophavssted for denne vin, der har en alkoholprocent på 14,0%. Den 75cl store flaske gør sig rigtig godt til retter der indeholder kød, især fra Kvæg, svin, kalv og lam, da de komplementere det røde og mørke kød rigtig godt. Servering af denne vin er bedst på en temperatur mellem 15 og 17 grader, så har du et vinskab du kan indstille vil denne temperatur give dig den bedst mulige vin, som går godt til mange retter.
Oreno 2011
Denne lækre vin, som også er fra Toscana området i Italien serveres gerne en grad eller to varmere end den anden, og har sin bedste smag ved 16-18 grader. Udover de ovenstående dyr, er denne vin faktisk også rigtig god til fjerkræs retter. Alkoholprocenten i denne er også en smule højere, på 14,5% og der er 75cl i flasken. Denne vin har i de ti seneste år fået den højeste gennemsnitscore fra området Toscana, og er derfor også en lidt dyrere vin, som jeg har fundet til 440 kr. flasken, hvis man tager en kasse af dem. Denne lidt højere pris, gør også vinen til en vin som man mere bruger til lidt særlige lejligheder, som spisning med nogle gode venner eller en fejring, da den for mange mennesker vil være for dyr til at være en vin, man hygger sig med foran fjernsynet fredag aften.
Ociaverde Sangiovese 2012
Indrømmet, så er jeg selv en langt gladest for rødvine fra Toscana, og den sidste vin på min lille top 3 over rødvine pt. er da også fra Toscana. Denne flaske mener jeg, er den du får allermest for pengene, til kun 100kr flasken, hvis du tager en kasse. Som den første vin er den god til det mørke kød fra lam og kvæg, samt kalv og svin. Serveringen sker bedst ved 15-17 grader og vinen har en alkoholprocent på 14%
Disse vine kan du købe online på http://www.supervin.dk/ som er en de danske specialforretninger med vin på nettet.
Skriv et svar