Hvis du har behov for at få foretage skødeskrivning i forbindelse med en bolighandel, er det nødvendigt, at du finder en boligadvokat. De fleste forskellige boligadvokater kan lave en skødeskrivning til en fornuftig pris, hvor du får en samlet pakke og ikke behøver at bekymre dig om papirarbejdet.
Når du har fundet en advokat, der vil hjælpe dig med skødeskrivning, kan du altså blot slappe af og vente på, at din advokat udarbejder skødet og sørger for at få det tinglyst. Dette er den lette løsning og sørger for, at du får den officielle ret til din nye bolig og at dit skøde lever op til alle de lovpligtige krav.
Hvorfor behøver du en skødeskrivning?
Et skøde er i bund og grund det dokument, der sikre dig ret til en bolig. Har du derfor købt en ny bolig, er det først officielt din, når du har skødet på den.
For at du som køber kan få registreret skødet i dit navn, skal det tinglyses. Når du laver en aftale om skødeskrivning med en advokat, sørger din advokat som regel for både at udarbejde selve skødeskrivningen og at få den tinglyst, så du officielt har retten til sælgers hus.
Det er lovpligtigt at have et skøde i det rette navn og med de rette oplysninger som for eksempel oplysninger om selve boligen, købsprisen, overtagelsesdagen, finansiering og så videre.
Hvordan foregår en skødeskrivning?
En skødeskrivning foregår ved at du først og fremmest finder en advokat. Som regel er det boligadvokater, der står for selve skødeskrivningen, men visse andre advokater kan også hjælpe.
Når du først har fundet den rette advokat, skal du som regel blot oplyse en række informationer, og så sørger din advokat for alt andet lovpligtigt papirarbejde.
De oplysninger din advokat som regel behøver fra dig er boligens adresse, navn og personnummer på både køber og sælger, overtagelsesdag samt den endelige købesum.
Din boligadvokat vil så sørge for at udforme det officielle dokument, der i dag er elektronisk. Når skødet er udformet sørger din boligadvokat for at tinglyse det, hvilket betyder at det bliver registreret officielt i statens tinglysning.
Alt du behøver at gøre i forbindelse med en skødeskrivning er som sagt at oplyse de rette oplysninger til din advokat, og herefter skal du underskrive det ved hjælp af NemID.
Nu kan du kontakte din advokat allerede i dag og se frem til, at du officielt bliver ejeren af din nye bolig.
Advokatforbehold
Du bør altid sørge for at få et advokatforbehold i forbindelse med din bolighandel, hvis du ikke er helt sikker på, hvad det er, du skriver under på i købsaftalen.
Hvad er et advokatforbehold?
Et advokatforbehold er en simpel tidsbegrænset indskydelse i din købsaftale, der giver dig retten til gratis at at fortryde boligaftalen, efter at du har skrevet under på den. Det vil altså sige, at når du har et advokatforbehold med i din købsaftale, kan du efter at have skrevet under på selve aftalen stadig lade dig rådgive af din boligadvokat og have muligheden for at fortryde.
Et advokatforbehold er ikke noget, der automatisk er med i købsaftalen, så det er derfor vigtigt, at du personligt sørger for, at det indgår i din købsaftale.
Normalt er advokatforbeholdet tidsbegrænset til en periode på cirka tre til fem hverdage, men din boligadvokat har retten til at forlænge denne tidsbegrænsning, hvis i føler behovet for det.
Advokatforbehold behøver ikke at være noget kompliceret, men kan udformes simpelt og uden nogen hjælp fra tredjeparter. Alt du behøver at skrive er, at købers underskrift på den pågældende købsaftale er betinget af, at købers advokat godkender købsaftalen. Herefter bør du tilføje dato og tidspunkt for, hvornår selve godkendelsen fra din advokat bør finde sted, hvilket så bliver jeres tidsfrist for endeligt at acceptere købsaftalen, medmindre din boligadvokat beder om en forlængelse.
Hvorfor skal du skrive et advokatforbehold?
Kort sagt behøver du et advokatforbehold i tilfælde af, at du skulle fortryde din underskrift på købsaftalen. Dette kan for eksempel skyldes, at der findes dele af købsaftalen, som du ikke er helt sikker på, hvad indeholder og derfor vil gennemgå det med din advokat, før du endeligt godkender handlen.
Når du har lavet et advokatforbehold i din købsaftale, kan du altså altid fortryde handlen selv efter, at du har underskrevet den, såfremt dette gøres inden godkendelsens tidsfrist. Dette er helt gratis, så længe du har advokatforbeholdet med i købsaftalen.
Hvis der ikke findes et advokatforbehold i købsaftalen, og du skulle gå hen at fortryde, at du har underskrevet aftalen, skal du som minimum betale 1 procent af købesummen til sælgeren.
For at være på den sikre side når du foretager en købsaftale, er det derfor altid en god idé at have en snak med din boligadvokat. Hvis du ikke har en boligadvokat, kan du finde en billigt på forskellige online sites, der kan hjælpe dig med alt i forbindelse med bolighandel.
Skriv et svar